El Govern es compromet amb les associacions del sector a donar noves ajudes directes al sector transporti com les aprovades al març i que van beneficiar a 125.000 transportistes i taxistes

• Després d’una reunió maratoniana de més de 5 hores celebrada aquest dimecres en el Ministeri de Transports, les associacions de transportistes aconsegueixen el compromís del Govern d’aprovar una nova línia d’ajudes directes per al sector del transport per carretera idèntica a l’aprovada el mes de març passat per a pal·liar els efectes de la pujada incontrolada dels combustibles, a la qual es van acollir més de 125.000 transportistes de mercaderies i viatgers i taxistes.
• Al costat de les noves ajudes que s’aprovaran per Decret llei en les pròximes setmanes, previsiblement s’inclourà la nova Llei de Cadena del Transport, que recull la històrica reivindicació de Fenadismer de prohibir la contractació del transport per sota de costos.

Després de més de 5 hores de negociació mantingudes aquest dimecres de Juliol en la seu del Ministeri de Transports amb les associacions representatives del sector del transport per carretera, el Govern s’ha compromès d’aprovar una nova línia d’ajudes directes als transportistes similar a l’establerta finals del passat mes de Març, fruit dels acords aconseguits amb el Comitè Nacional de transport per Carretera per a pal·liar els efectes de l’alça incontrolada dels preus dels combustibles.

En aquella ocasió van ser més de 125.000 transportistes, tant de mercaderies com de viatgers, inclosos taxis, vtcs i ambulàncies, els que van resultar beneficiaris d’aquestes ajudes, que van cobrar de forma molt ràpida mitjançant transferència bancària per part de l’Agència Tributària, i que en aquesta ocasió es pretén repetir, amb la previsió que una vegada aprovades es puguin sol·licitar les ajudes immediatament i cobrar-les al mes següent.

Per a això, el Govern aprovarà en les pròximes setmanes un nou Decret llei en el qual s’inclouran aquestes ajudes, juntament amb la resta de mesures econòmiques anunciades pel President del Govern durant el Debat de la Nació en el Congrés dels Diputaos. Així mateix la intenció del Ministeri de Transports és aprofitar aquest instrument legal per a aprovar així mateix una històrica reivindicació de FENADISMER com és el de la Llei de Cadena del Transport, mesura estructural que es va recollir com a compromís en els acords subscrit amb les organitzacions del sector el mes de març passat. La nova Llei, pionea en tota la Unió Europea i l’objectiu principal de la qual és reequilibrar les relacions comercials entre els transportistes i els seus clients, inclourà entre altres novetats l’obligació de documentar per escrit les relacions contractuals, així com la que el preu a cobrar pels serveis de transports cobreixin sempre els costos d’explotació, sancionant en conseqüència la contractació per sota de costos.

Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.

Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.