La Generalitat de Catalunya substitueix la prohibició de circulació dels camions por l’AP-7 els caps de setmana

  • Després de l’aixecament dels peatges de l’AP-7 el passat 1 de setembre, la Direcció de Transit de Catalunya va acordar la prohibició que els camions circulessin per aquesta autopista tots els diumenges d’aquest mes de Setembre davant els embussos ocasionats per la seva falta de planificació.

 

  • A partir d’Octubre i fins a final d’any substitueix aquesta prohibició per l’obligació que els camions circulin exclusivament pel carril dret sense possibilitat d’avançar, la qual cosa previsiblement ocasionarà una congestió major de vehicles.

 

 Terrassa, 28 de setembre del 2021. En una nova mostra d’improvisació i irracionalitat, la Direcció General de Transit de Catalunya ha comunicat formalment a FENADISMER que a partir d’aquest mes d’Octubre ha acordat deixar sense efecte la mesura que ha estat en vigor durant tot el mes de Setembre de prohibició durant els Diumenges de circular els camions en l’autopista AP-7 per a tractar de pal·liar els embussos haguts els caps de setmana a causa de la seva falta de planificació a adoptar mesures preventives de gestió del trànsit pesi al previsible augment de trànsit de vehicles particulars després de l’aixecament dels peatges que va entrar en vigor el passat 1 de Setembre.

No obstant això, una vegada demostrat la ineficàcia d’aquesta mesura restrictiva, ja que els embussos s’han continuat produint, han decidit substituir-la per una nova mesura sorprenent consistent a permetre la circulació dels camions per aquesta via els diumenges a la tarda però havent de fer-ho obligatòriament pel carril dret de l’autopista, a una velocitat limitada màxima de 80 Km/ hora i sense possibilitat d’avançar en cap moment.

Aquesta nova “ocurrència”, que estarà en vigor tots els Diumenges de 15 a 22 hores des d’aquest mes d’Octubre i fins a final d’any, s’aplicarà en un total de 160 quilòmetres de l’autopista, en concret des del punt quilomètric 55 (Girona Nord) i el quilòmetre 216 (El Vendrell) en tots dos sentits.

Per a FENADISMER aquesta mesura suposa un nou “afront” al sector del transport per carretera, i adverteix que lluny de millorar la fluïdesa del trafico en l’autopista contriibuirá prevsiiblemente a generar més congestió i problemes de circulació.

 Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.

Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.