La Generalitat de Catalunya amplia el tram de desviament obligatori de camions a l’AP-2 a la província Lleida

  • La prohibició de circulació dels camions per part del recorregut de les carreteres nacionals la N-232 i N-340 i el seu desviament obligatori a l’autopista AP-2 s’aplica des de Setembre de 2018.• Després de l’aixecament dels peatges des d’aquest dimecres 1 de setembre, la Direcció de Transit de Catalunya ha decidit ampliar en 20 quilòmetres més el desviament obligatori, que ara s’aplicarà des de la sortida sud de la ciutat de Lleida, la qual cosa per a Fenadismer és desproporcionat i il·lògic ja que després de l’aixecament dels peatges es produirà un transvasament important de vehicles particulars a l’autopista.

 

Terrassa, 1 de setembre de 2021. L’aixecament dels peatges en les autopistes AP-7 i AP-2 des d’aquest dimecres 1 de Setembre , a conseqüència de la finalització de totes dues concesione, ha servit d’excusa a la Generalitat de Catalunya per a ampliar des d’aquest mateix dia la restricció a la circulació de camions que va posar en vigor al setembre de 2018 a les províncies de Tarragona, Lleida i Barcelona, mitjançant la prohibició de la seva circulació per les carreteres nacionals N-340 i N-232, i obligant-los en conseqüència a circular per les autopistes de peatge AP-7 i AP-2, sumant-se a la prohibició a la província de Girona que va ser aprovada en 2013.
Així, des d’aquest 1 de Setembre, El Servei Català de Transito amplia el tram de N-240 a la província de Lleida subjecte a la prohibició de circulació e camions de 4 o més eixos, de tal manera que la prohibició abastarà des del PK 87,4, a Lleida, al PK 36,5, a Montblanc, per la qual cosa en la pràctica des de la sortida Variant Sud de la ciutat de Lleida (sortida 5) els camions hauran d’agafar l’autopista AP-2 si es desplacen en direcció Catalunya, i no des de Borges Blanques com estava establert anteriorment. No obstant això, quedaran exceptuats d’aquesta restricció els transports l’origen o la destinació dels quals de la mercaderia estiguin situats en municipis inclosos en el tram de carretera restringit.
No obstant això, FENADISMER considera desproporcionada i mancada de tota lògica aquesta ampliació del tram restringit de la carretera nacional per la qual els camions podran circular, ja que l’aixecament dels peatges ocasionarà un transvasament important de vehicles particulars a l’autopista, com s’ha demostrat en les altres autopistes que han quedat alliberades en els anys anteriors, per la qual cosa manca de sentit prohibir que els camions puguin continuar circulant per les carreteres nacionals si aquestes queden sense tot just trànsit, tenint a més en compte que per als camions té limitada tècnicament la velocitat màxima, la qual cosa pot alentir la velocitat de la resta de vehicles en les autopistes, més encara si es preveu un important augment de la seva utilització en eliminar-se els peatges.

Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.

Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.