El Parlament debatrà aquest dimecres la Moció que insta el Govern a retirar la seva proposta d’establir peatges en les carreteres espanyoles

  • Aquest dimecres es debatrà en el Congrés dels Diputats la Moció presentada pel Partit Popular que planteja instar el Govern a retirar la seva proposta d’aprovar un sistema de pagament per ús en la xarxa de carreteres de l’Estat, inclosa en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència remès formalment a la Comissió Europea el passat 30 d’abril.

 

  • El Ministeri de Transports presentarà així mateix a les associacions del sector la seva proposta de mecanisme perquè en cas d’implantar-se els transportistes puguin repercutir aquest cost als seus clients carregadors.

 

Terrassa, 25 de maig del 2021. Aquest dimecres 26 de Maig el Congrés dels Diputats debatrà sobre la Moció promoguda pel Partit Popular en relació a la proposta del Govern espanyol d’aprovar un sistema de pagament per ús en la xarxa de carreteres de l’Estat, tal com ha inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència remès formalment a la Comissió Europea el passat 30 d’abril per a poder accedir al paquet d’ajudes econòmiques que la Unió Europea concedirà a l’Estat espanyol. L’objectiu d’aquesta Moció, de ser aprovada per la majoria de la Cambra, seria instar el Govern que retiri aquesta proposta per mancar del suport polític necessari

En aquest sentit, està previst així mateix que el Ministeri de Transports present en breu a les organitzacions nacionals del sector el contingut de la seva proposta sobre el mecanisme que planteja en relació al pagament per part dels transportistes de la utilització de les carreteres i la seva translació a les empreses carregadores per a poder repercutir aquest cost, en el cas que finalment s’aprovés aquesta mesura.

En tot cas, FENADISMER recorda que el paquet de mesures que el Ministeri de Transports va consensuar amb les associacions nacionals del sector del transport al juliol del passat any tenien com a objectiu d’ajudar al col·lectiu del transport per carretera a afrontar l’actual situació econòmica afectada per la crisi sanitària, tenint en compte el caràcter tan essencial de l’activitat exercida per aquest sector com a vertebrador de la resta d’activitats econòmiques.

Així, entre les mesures compromeses pel Ministeri de Transports es trobaven les relatives a la contenció o millora de la càrrega tributària que ara suporten, incloent-se en primer lloc i de forma destacada el seu compromís de no aplicar peatges als camions en les carreteres espanyoles sense el consens previ amb les organitzacions del sector. Fruit d’aquest acord les associacions de transportistes van acordar desconvocar l’Atur Nacional del Transport que s’anava a iniciar a la fi de Juliol en tota Espanya.

 

Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.

Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.