Les associacions de transportistes impugnen judicialment la Resolució de la Generalitat de Catalunya

  • Aquest divendres el Diari Oficial de Catalunya publica la Resolució que estableix la prohibició que els camions circulin per aquesta autopista tots els diumenges d’aquest mes de Setembre.

 

  • Les associacions catalanes de transportistes impugnen judicialment aquesta mesura sol·licitant la seva suspensió cautelar pels perjudicis que tal mesura injustificada provocarà tant als propis transportistes com a l’activitat exportadora espanyola.

Terrassa, 10 de setembre del 2021. Sense cap treva, la Direcció General de Transit de Catalunya ha publicat aquest mateix divendres en el Diari Oficial de la Generalitat la Resolució per la qual s’acorda la prohibició a la circulació de camions en l’autopista AP-7 tots els diumenges d’aquest mes de Setembre, culpant al sector del transport per carretera dels embussos ocasionats el passat cap de setmana en la citada via, per la falta d’actuació i previsió de l’Administració autonòmica, que haguessin evitat la congestió que van sofrir els conductors en el seu retorn dominical.

Aquesta decisió, a més d’irracional i desproporcionada, és absolutament injusta amb el sector del transport tenint en compte que mentre l’autopista era de pagament els camions han estat obligats a utilitzar-la, en prohibir-los circular per les carreteres nacionals paral·leles a l’autopista, i ara que és gratuïta se’ls expulsa d’aquesta, impedint-los que puguin transitar per cap altra via alternativa.

Per això, les associacions catalanes de transportistes CETCAT i COT, federada en FENADISMER, en reunió d’urgència celebrada aquest divendres, han acordat de manera unànime presentar un recurs aquest divendres davant els Tribunals del contenciós-administratiu, instant així mateix la suspensió cautelar de la prohibició de circulació als camions per l’AP-7, pels perjudicis que tal mesura injustificada provocarà tant als propis transportistes com a l’activitat exportadora espanyola.

Les Organitzacions del transport català entenen que no hi ha cap justificació que avali l’adopció d’aquesta prohibició, i se senten, una vegada més, assenyalats i criminalitzats per l’Administració. Per això es confia que la intervenció dels Tribunals de Justícia empararà els drets dels transportistes, que han estat ignorats, manifestant la seva disposició a col·laborar amb les autoritats de trànsit per a garantir en el futur la fluïdesa i la seguretat de les vies públiques.

Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.

Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.