Informació d’afectacions per la vaga general al Port de Barcelona

El Port de Barcelona ha fet arribar un comunicat de la Policia Portuària al Gremi de Transports on informa de les afectacions per la vaga general convocada pera les seves instal·lacions que us resumim a continuació.

Des del Ministeri de Foment, Secretaria d’Estat d’Infraestructures, s’han establert els criteris dels serveis mínims, per tal de garantir el funcionament del 50% dels accessos/sortides del Port de Barcelona.

Tenint en compte el punt anterior, els informem de l’afectació dels accessos/sortides del Port de Barcelona.

Accessos garantits pels serveis mínims:
– P25- Moll Costa
– P30- Cruïlla carrer 3 amb carrer A
– P2- Moll Adossat
– P31- Moll de la Energia

Accessos NO garantits pels serveis mínims:
– P28 – Sortida
– P29 – Accés/sortida enfront al passeig de la Zona Franca.
– P43 – Accés/sortida a l’Avinguda de l’estany del Port, connexió amb Polígon Pratenc.

Pel que fa als accessos automatitzats de les ZAL-Port, no romandran afectats, pel que funcionaran amb normalitat.
– P33 – Accés/sortida ZAL BCN, connexió amb la zona comercial.
– P42 – Accés/sortida ZAL PRAT i PIF, connexió amb la zona comercial.

En funció del seguiment de la vaga, no es descarta que es puguin obrir més accessos dels estrictament garantits pels servis mínims, fet que en tot cas no permet una planificació prèvia.

D’altra banda, s’informa que l’Organització Estibadors Portuaris de Barcelona, realitzarà una manifestació que s’iniciarà a les 09.00 h davant la seva seu a la Ronda del Port, i que es desenvoluparà per les vies portuàries fins a sortir a la plaça Drassanes, davant del moll Barcelona, per a dirigir-se cap a la Plaça Sant Jaume pel passeig Colom, Via Laietana i carrer Jaume I. La Policia Portuària, juntament amb la Guàrdia Civil, treballaran per a minimitzar els efectes en la mobilitat.

La Policia Portuaria recomana a tots els usuaris adaptin els seus itineraris cap als accessos no afectats pels serveis mínims.