COVID-19 | Bèlgica ja no demana la Declaració d’Honor als transportistes

Canvi a Bèlgica pel que fa a la documentació obligatòria per accedir al país per carretera. Les autoritats belgues de control eximeixen ara als transportistes internacionals de complimentar la “Declaració d’Honor” o Declaració Responsable que es va exigir a tots els conductors i transportistes per entrar al país el passat 27 de gener.

A partir d’ara, els transportistes podran acreditar l’activitat professional amb la Llicència Comunitària i la Carta de CMR.

Hi ha altres documents que sí es  podran demanar als transportistes i conductors professionals com la Declaració de Salut, que continua sent obligatòria per als transportistes si estan més de 48 hores a Bèlgica o si accedeixen per via marítima. La Declaració de salut es pot complimentar de forma online a través del següent enllaç:  https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form.

També es recomanable portar a la cabina la Declaració de Desplaçament Internacional emesa per la Comissió Europea per acreditar el caràcter professional dels serveis de transport.

Podeu descarregar-vos la Declaració de Desplaçament Internacional

versió en español aquí

versió en francès