BREXIT | La Comissió Europea informa sobre la validesa del Certificat de Competència Professional i del permís de conduir

La Comissió sobre requeriments de transport amb el Regne Unit de la Comissió Europea ha emès una nota informativa on es tracta el reconeixement i la validesa des certificats de competència i els permisos de conducció per als conductors britànics i europeus UE 27, des del moment en que les normes UE 27 no es puguin aplicar al Regne Unit.

Fins al final del període transitori del Brexit (31/12/2020) aquests requisits de la Unió Europea no plantejaran problemes als conductors britànics ni europeus. Un cop finalitzi el període transitori del BREXIT pot haver dubtes.

Passat aquest període transitori del Brexit, les operacions de transport transfronters entre la Unió Europea i la Gran Bretanya seguiran cobertes legalment amb els requisits ordinaris com ADR o IMDG com fins ara. Així, el certificat ADR del conductor o del Consell de Seguretat seguiran  vigents, malgrat el BREXIT. També s’informa que poden trobar-se amb normes nacionals de la Gran Bretanya, però igual que hi ha normes nacionals als altres països de la Unió Europea.

Podeu consultar la nota de la Comissió Europea aquí.